Lenovo Tab P11 Pro е мощен таблет с 2K OLED дисплей, Snapdragon 730G процесор, и JBL озвучение

Lenovo пуска на пазара новия си таблет в средния ценови клас. Той се казва Tab P11 Pro и ще използва Android 10 за своя платформа. Моделът ще струва $499 долара и ще е на пазара навреме за коледните празници, съобщава The Verge.

 

 

P11 Pro има процесор Qualcomm Snapdragon 730G.

Той е същият, който се използва от смартфона Google Pixel 4A. Чипът е в среден клас, но ще се справя добре с най-масовите задачи, като единствено по-интензивните игри може да са му проблем.

 

 

Таблетът на Lenovo компенсира процесора с други характеристики. Една от тях ще е дисплеят, който е OLED с пропорция 16:10, 500 нита якорст и резоюция 2560х1600. В дисплея е вграден и сензор за пръстов отпечатък. Камерата е разположена на дългата страна на корпуса, което я прави по-удобна за работа с чат приложения.  Поддържа и функцията за замъгляване на фона по време на видеочат.

 

 

P11 Pro ще се предлага и с разнообразни аксесоари. Сред тях е стилус, клавиатура, кикстенд. Те могат да се купят отделно или заедно с таблета. Пакетът от таблет и трите аксесоара ще струва 599 долара. Софтуерът на таблета автоматично ще се адаптира към аскесоарите, за да симулира десктоп среда. Устройството има още 4 говорителя JBL с Dolby Atmos, батерия с капацитет 8600mAh, 128GB памет и слот за microSD карти.