Благотворителен футболен турнир “Мечтаем с БКХУ “Левски”

Благотворителен футболен турнир “Мечтаем с БКХУ “Левски” ще се проведе на 12 септември (събота) от 9:00 до 18:00 часа на игрищата на спортна зона “Герман”.

Надпреварата се организира от Кристиян Тодоров, като през 2019-а участниците в нея успяха да съберат над 5000 лева в подкрепа на Никола – момче с тежката диагноза Спинална мускулна атрофия.

Тази година каузата е баскетболния клуб за хора с увреждания “Левски”, който предоставя възможност за спорт на хора в неравностойно положение. Дарените средства ще спомогнат за гладкото протичане на тренировъчния процес и ще помогнат на играчите да се концентрират единствено върху тренировките и насладата от играта.

Те имат и една друга мечта – да съберат достатъчно средства за да закупят специализиран автобус, с който да се придвижват по състезания в и извън България.

За целта от “Спортна зона – Герман“ предоставят безвъзмездно три терена с изкуствена трева. Игрищата разполагат с огровен безплатен паркинг.

Записването вече е в ход, като крайният срок е 9 септември или при попълване на бройката. Турнирът ще се състои от 16 отбора, а схемата на игра ще бъде с директни елиминации! 16-8-4-2-1. Всеки записал се отбор трябва да заплати такса в размер на 180 лева, независимо дали ще успее да се яви впоследствие. Таксата е препоръчително да се преведе в кампания на БКХУ “Левски” в Хелпкарма, след което да се изпрати снимка с платежното до организатора на турнира. Или на място по време на турнира.

Всеки може да остави допълнителна сума в някоя от урните, с които ще обикалят доброволци по време на турнира.

Правила на турнира:
– Играе се с 5 1 човека в отбор. Неограничен брой играчи, неограничен брой трансфери.
– максимален брой смени на мач – 6. Единствено изключение – при невъзможност на играч да продължи мача.
– Всеки мач ще е с две полувремена по 20 минути с 5 минути почивка между тях.
– Финалът ще бъде 2 полувремена по 25 минути с 5 минути почивка.
Правила:
* Ще се играе в духа на феърплей – всеки шпагат е жълт картон.
* Червените картони са за целият мач

Награди:
1-во място: купа и златни медали
2-ро място: купа и сребърни медали
3-то място: бронзови медали

Повече за БКХУ Левски можете да видите в сайта им: https://levskiwheelchair.com/#home и в тяхната фейсбук страница https://www.facebook.com/Wheelchair.Levski/

Ще бъде направен и публичен търг, в който всеки ще може да дарява различни неща, а парите от него отново ще отидат за БКХУ Левски.

Можете да се запишете със съобщение на страницата на турнира “Мечтаем с…” или на телефон 0877 84 33 11, Кристиян Тодоров