Huawei ще представят EMUI 11, Harmony 2.0 и HMS Core 5.0 през септември

Китайският производител официално потвърди датите, на които ще се проведе тазгодишната си конференция с разработчиците. Дългоочакваното събитие ще бъде обвързано с интересни премиери и ще ни разкрие повече за последните иновации в софтуерните технологии на Huawei. 

Данните разкриват, че Huawei Developer Conference (2020) ще се състои между 10-12 септември. Активно участие в събитието ще имат някои от най-важните личности в структурата на китайския гигант.

Сред тях личат имената на Уанг Ченглу, който е президент на Huawei Consumer Business Group, но също Жанг Пинган – президент на Carrier Software & Core Network Business, главния стратегически директор Шао Янг, както и Ю Ченгдонг, който оглавява Consumer BG дивизията. 

По време на конференцията ще бъдат публикувани детайли за еволюцията на платформи като EMUI 11, HMS Core 5.0, Harmony 2.0, информира GizChina. Специален акцент на HDC 2020 ще бъдат 5G технологиите и изкуствения интелект, които ще бъдат неизменна част от следващото поколение смарт устройства на Huawei.

 

 

Голям интерес се очаква да предизвика Harmony 2.0. Това е името на нова операционна система, която се разработва с идеята да намери място в разнообразие от устройства като настолни компютри, смарт часовници, джаджи с Интернет на нещата и автомобили. 

HarmonyOS все още е в начална фаза на разработка, за да намери място в смартфоните, но с течение на времето може да видим и подобна оптимизация. Представителите на мрежата от разработчици на китайския производител вече имат достъп до глобалната версия на HMS Core 5.0.

Настоящият ротационен шеф на Huawei, Ерик Ксу изрази увереност, че се работи за създаването на третата най-интелигентна екосистема в индустрията. HMS Core 5.0 е интегрална част от тази стратегия, тъй като осигурява връзката между всички отделни продукти на компанията. 

Водещите приоритети за HMS Core 5.0 са сигурността, интелигентните терминали, изкуствения интелект, графичните и приложни услуги. Премиерата на EMUI 11 също се очаква с нетърпение от милиони собственици на смартфони на Huawei.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Huawei и Honor ще получат първи ъпдейт до EMUI 11