Аpple тестват декстоп режим за iPhone

Apple експериментират с атрактивна идея, с която могат да променят начина, по който използваме смартфоните си. Близки до компанията източници твърдят, че вече се тестват прототипи на iPhone, които оперират под управлението на macOS.

Taка например бихте могли да поставите устройствотото в докинг станция и да се наслаждавате на пълно десктоп изживяване на вашия iPhone. Настоящите прототипи също така се захранват от процесори на Apple, което е част от стратегията им да спрат да използват Intel архитектури за сметка на ARM базирани чипове.

 

Добре е да споменем, че macOS Big Sur също предлага поддръжка за приложения написани за iPhone и iPad. Софтуерните инженери на Apple тестват два различни прототипа, но ще представят на пазара само един модел, като компанията иска да изпипа внимателно всеки един детайл. 

Разработката на този продукт зависи от доста фактори, както и от прогреса направен в някои други проекти на Apple. Идеята със сигурност ще допадне на доста потребители.

 

 

Някои производители вече предлагат на пазара докинг станции като Razer Linda и Samsung DeX. Тези аксесоари позволяват да поставите смартфона и да го свържете с монитор, клавиатура и компютърна мишка. Samsung предоставят и софтуерни оптимизации, с които подобряват интеграцията и превръщат смартфона в настолен компютър. 

Apple искат да постигнат сходен ефект с възможността iPhone да работи с macOS, чрез подобен аксесоар. Използването на процесори на Intel не позволява подобна функционалност, но преминаването към ARM процесори в мобилните им устройства може да превърне тази концепция в реалност. 

Стратегията на Apple е доста по-амбициозна и е свързана с унифицирането на екосистемата и възможността едно приложение да работи на всичките им продуктови линии: iPhone, iPad, MacBook, iMac и др. Това ще улесни разработчиците и ще им позволи да предлагат по-атрактивен софтуер на потребителите. 

Настоящият проект все още е в начална фаза на разработка и тепърва ще разбираме как Apple ще ни позволят да използваме macOS на iPhone. 

 

Oще от Digital: Как да отмените абонаменти за приложения на вашия iPhone

TagsАpple