Тя беше на социални помощи, но след това успя да създаде бизнес за милиони

„Можете да сте много успешни независимо от обстоятелствата”. Това пише на сайта си 29-годишната американка Кимра Луна, разказвайки личната си история. И наистина животът на младата жена е доказателство за думите й. Успява да създаде успешен бизнес, който да я направи милионерка, след като близо четири години тя и съпругът й живели на социални помощи и без собствен дом.

„През 2012 икономиката още се възстановяваше, нямаше работа и аз, съпругът ми и двамата ми сина живеехме при неговите родители, разчитайки на социални помощи близо 4 години и половина”, разказва Луна в сайта си. Малко по-късно съпругът й си намира работа като шофьор в куриерската фирма Fedex в Северна Дакота и се премества там. След близо половин година раздяла със семейството си той се премества във Вирджиния, където се събира с Кимра и децата.

„За шест месеца там започнах да се отегчавам да бъда домакиня, особено след като в квартала нямах никакви приятели или роднини”, споделя Кимра в сайта си.

Решава, че със спестените пари ще си купи компютър и ще си направи блог, от който да печели. След няколко седмици блогът й става известен в социалната мрежа Pinterest, като някои от снимките й са споделяни над 80 хиляди пъти. Започва да се занимава с онлайн маркетинг, да чете истории за успешни жени предприемачи и да обучава как да стартира собствен онлайн бизнес.

През 2014 решава, че ще стартира собствен бизнес и ще намери начин да изкарва поне по 5000 долара месечно. Тъй като няма заделени пари, които да инвестира, тя решава да си открие кредитна карта с лимит от 5000 долара и да опита.

През пролетта на 2014 г. стартира сайта си – KimraLuna.com. Осъзнава, че е научила достатъчно, че може да споделя наученото с други хора. Прави го чрез онлайн семинари, за които намира аудитория чрез реклами във Facebook. Започва да продава онлайн курсове, като първият се нарича „Да успееш във Facebook”. Той й води клиенти, интересуващи се от услугите й като консултант и коуч.

Кимра създава 3-месечна програма за лично бизнес консултиране. Продава я за 2000 долара. В първите 6 седмици от стартирането й тя печели 10 000 долара. Съпругът й напуска работа, за да й помага в поддържането и разрастването на бизнеса. В края на първата година от създаването бизнесът им носи приходи от 950 000 долара.

В момента основният източник на приходи на Луна е нейната 3-месечна онлайн маркетингова програма Be True, Brand You, която вече има около 500 клиенти. Печели пари също, като рекламира няколко афилиейт партньори на сайта си и чрез онлайн семинари с такса 40 долара. Подготвя друга програма, в която ще преподава, как се създава и стартира онлайн семинар.

Кимра пресмята, че прекарва около 25-30 часа седмично в работа по бизнеса. За нея работят няколко души. „Имам двама асистенти, които работят по около 30 часа седмично, както и готвач, който приготвя храната ми. Нужни са ми – мозъкът ми не може да функционира, ако тези хора не ми помагат”, разказва тя пред Business Insider.

Кимра, родила наскоро трети син, съветва бъдещите предприемачи „да разберат към какво изпитват истинска страст и на кого искат да са от помощ, предоставяйки услугите си”.