Новият дизайн на Google Photos е вече факт

Google Photos предлага ефективно решение на проблема със съхранението и откриването на съдържание в колекцията ни от снимки. Приложението предлага неограничено място и разнообразни функции за управление и споделяне на вълнуващите мигове с приятелите ни. Неслучайно Google Photos се използва от над 1 млрд. души всеки месец.

Популярността на мобилното приложение е вдъхновило Google да създадат изцяло нов дизайн, който да улесни още повече работата ни с Google Photos. Предстоящият ъпдейт е разработен изцяло с идеята да откриваме и споделяме по-бързо спомените, които не искаме да забравим.

Основният раздел „Photos“ ще продължи да показва колекцията със снимки и видео клипове, които пазите в своя акаунт. Съществената разлика е, че всеки файл ще се показва с много по-голяма „Thumbnail“ иконка, което ги прави по-видими и подобрява навигацията.

Google са премахнали повечето бели пространства между снимките и ще стартират автоматично видео клиповете, които съхранявате в Google Photos. Подобренията в новия дизайн обхващат и вградената търсачка.

 

 

Увеличаването на размера на съдържанието и фотоалбумите превръща откриването на съдържание във водещ приоритет за мобилното приложение. Именно заради това Google са се погрижили да ни предложат дори още повече възможности за мигновено намиране на нещата, които търсите. 

Едно от интересните подобрения в новата версия на Google Photos е включването на интерактивна карта, която показва къде сте заснели различните снимки и клипове. Секцията „Library“ също е обект на актуализации, тъй като в нея откриваме важни елементи на приложението, сред които Albums, Favorites, Trash, Archive и др. 

Винаги можете да откриете споделенето съдържание в съответния профил, като изберете „Conversation“ бутона в горния ляв ъгъл. Няма как да не обърнем внимание на факта, че Google Photos вече има и променена икона в същите цветове, но с още по-изчистен дизайн.

Компанията обещава да ни предлага повече съдържание в „Memories“ секцията, която привлича вниманието на 120 млн. души всеки месец. Ъпдейта скоро ще е достъпен за всички потребителски профили.

 

 

 

Oще от Digital: Как да архивирате снимките си с Google Photos от iPhone, Android или компютър