Технологичното изложение Computex 2020 се отлага

Computex е едно от най-големите технологични събития през годината, което традиционно се провежда през месец юни. За съжаление този път е изключение, тъй като разпространението на коронавируса вече обърка сериозно плановете на организаторите. Още в края на март ви съобщихме, че технологичното изложение Computex 2020 бе отложено заради пандемията от коронавирус.

Първоначалната идея е да се изчака още време и да се проследи ситуацията с коронавируса.

Ако всичко върви поп план Computex 2020 може да се пренасрочи и проведе в края на септември. По този начин ще се гарантира безопасността на посетителите, които ще могат да се докоснат до най-новите технологични иновации. Идеята Computex 2020 да е през септември вече предизвика положителен отзвук. 

По всичко личи, че това няма да се случи, тъй като организаторите на събитието сега потвърдиха, че са взели трудното решение да отложат изцяло технологичното шоу за следващата година. Дори вече са избрани данните за следващото издание на Computex 2020, а именно 1-5 юни 2021г., 

 

 

Така Computex ще се присъедини към други големи технологични събития като MWC през февруари, които няма да се проведат заради COVID-19. Припомняме ви, че миналогодишното издание на Computex имаше над 43 хил. посетители от 171 различни държави.

Провеждането през тази година, обаче настина крие много рискове с поставянето на голям брой хора на закрити пространства. В момента Тайван има около 500 регистрирани случая на коронавирс и седем жертви, съобщава TheVerge.

Близостта на държавата с Китай и евентуален наплив на местни граждани може да създаде проблеми на организаторите. С оглед казаното дотук най-логичното и безопасно решение е Computex 2020 да не се проведе, а следващото събитие да се проведе по план през следващата година. 

Водещите производители подготвяли участие на Computex 2020 вероятно ще проведат онлайн събития, за да ни покажат новите си продукти. Допълнително ще разбираме какви са палновете им.

 

Oще от Digital: 10 любопитни прогнози за развитието на технологиите през новото десетилетие