Трябва ли мъжете да си бръснат подмишниците?

Това е доста спорен въпрос, тъй като някои казва, че да си космат е по мъжествено, а други твърдят, че мъжа трябва да се бръсне, най малкото заради хигиената. Според последни проучвания и двете мнения са правилни. Мъжът и трябва и не трябва да се бръсне, наистина заради хигиената.

armpits-graph

Ако един мъж е гладко обръснат, той може да си създаде, проблеми с кожата и да получи симптоми, подобни на липсата на хигиена.

А, ако не се бръсне и си пусне дълги косми, също може да си предизвика инфекция. До тези изводи стигнаха, лекари изследвали здравословно, този въпрос. Затова ето няколко съвета какво трябва да правите с космите подмишниците.

1. Намокрете подмишниците преди това
Ако бръснете или подстригвате подмишниците си на сухо, може да си причините, раздразнение на кожата и дискомфорт, затова задължително, мястото трябва да бъде добре овлажнено преди бръснене. Топлата вода е най-добре, защото ще омекоти космите, така няма да допуснете оскубване, докато се обезкосмявате.

2. Не се бръснете изцяло
Най-добре изглежда един мъж, когато е с къси косъмчета в областта на подмишниците. Така, освен, че ще приличате на мъж, ще изглеждате добре поддържан и няма да ви сърби. Препоръчва се с машинка за подмишници, при това, по косъма, а не контра.

Ако космите са къдрави, преди това ги срешете.

3. Къпането след обезкосмяване
След почистване, използвайте балсам без аромат бръснене. Трябва да е без алкохолна основа. Изчакайте две до три минути, преди да приложите дезодорант.