Xiaomi спират да произвеждат 4G смартфони до края на 2020г.

Maсовото навлизане на смартфони с поддръжка на 5G технологията се очаква с нетърпение от милиони потребители по цял свят. Вече видяхме първите модели с тази функционалност, но засега цената им е твърде висока. Конкуренцията между водещите производители с Аndroid се очаква да направи устрoйствата по-достъпна за всички.

Xiaomi не са изключение и вече представиха смартфони с поддръжка на 5G технологията.

Компанията планира да се фокусира изцяло върху тази иновация, за да разширява влиянието си в индустрията. За да демонстрират по най-добър начин своя ангажимент от Xiaomi потвърдиха, че ще прекратят разработката на смартфони, които са базирани на 4G модеми. 

Това ще се случи още преди края на годината. Успоредно с това главният изпълнителен директор на китайския производител, Лей Джун уточни, че вече са започнали първите изследователски дейности свързани с 6G технологията. Друг интересен акцент от бъдещата стратегия за експанзия на компанията ще бъде ще желанието им да предоставят услуга за сателитен интернет, съобщава GizmoChina. 

 

 

Тепърва ще се провеждат тестове, които да установят дали интеграцията на подобна функция към смартфоните може да предложи нещо по-различно и по-добро на потребителите. Предимствата на сателитния интернет е, че може да предоставя бърза връзка за хора в отдалечени райони, където мобилните мрежи нямат обхват.

Спирането на производството на устройства с 4G мрежи е провокирано от желанието на Xiaomi да се фокусират изцяло към по-модерни технологии. Всички инвестиции ще са насочени към разработката на смартфони, които използват 5G и 6G свързаност. 

За да реализират амбициозните си планове от компанията вече са осигурили допълнителен бюджет, с който да финансират своите съоръжения за производство на смартфони. Интеграцията на новите технологии ще отнеме време, но Xiaomi са уверение, че могат да изпреварят своите конкуренти. 

Xiaomi не са единствената компания, която проявява интерес към 6G мрежите, но ще са необходими години преди да можем да използваме технологията в ежедневието си.

 

Oще от Digital: Xiaomi ще изпитат трудности за да повторят успеха си в пазара на смартфони през 2020г.