Huawei P20 Pro и Mate 10 вече поучават ъпдейт към EMUI 10 в Европа

След излизането на новия ъпдейт на потребителския интерфейс EMUI 10.1 от Huawei разкриха и кои смартфони ще получат ъпдейт към него. Също така китайския технологичен гигант обяви и ъпдейт към EMUI 10 на някои от по-старите им флагман смартфони.
Компанията започна да въвежда актуализация в световен мащаб.

Всички потребители в Европа, които са притежатели на Huawei P20 Pro и Mate 10 ще могат да се възползват от EMUI 10 интерфейсът.

 

Xda-developers ни дават информация, че актуализациите са с доста големи размери. За Mate 10 тя ще е с размер от 4.39GB, а P20 Pro ще е 4.59GB. Ако сте притежатели на този модел устройства ще ви препоръчаме да направите ъпдейта си изполвайки wi-fi, тъй като обема е прекалено голям за да бъде изтеглен през мобилен интернет.
По отношение на функциите, актуализацията на EMUI 10 носи обновен потребителски интерфейс и множество вълнуващи подобрения. Освен това ще получите и всички специфични промени за Android 10, като тъмен режим на екрана, нова система за жестове и навигация, нови инструменти за родителски контрол, строг контрол на местоположението и поверителността, интелигентен гласов асистент и много други.
Актуализацията на EMUI 10 е вече налична за собствениците на P20 Pro и Mate 10. За да се възползвате от нея ще трябва да я актуализирате, като от Huawei ще ви изпратят автоматично актуализация за интерфейсът. Ако не сте получили такова съобщение, можете да използвате инструмента за търсене на фърмуер на Huawei. Него можете да намерите в настройките на вашия смартфон.

 

Ще припомним, че Mate 10 е беше представен през 2017 в Мюнхен, като той разполагаше с 5.9” HDR LCD дисплей и процесор Kirin 970. Смартфонът беше и един от първите на компанията, в който беше интегриран изкуствен интелект в камерата. От друга страна, Huawei P20 Pro беше пуснат през Март 2018 и разполагаше с 5.8” дисплей и също беше с процесор Kirin 970. В смартфона беше интегриран и за първи път хибридно приближаване на камерата. И двата телефона се появиха базово с операционна система Android Oreo и интерфес EMUI 8. Последните ъпдейти на телефоните бяха до Android 9 Pie и фирмен потребителски интерфейс EMUI 9