Започна разпространението на Windows 10 May 2020 Update

Собствениците на устройства с Windows 10 вече няма да им се налага да чакат следващият голям софтуерен ъпдейт за платформата. Причината е, че Microsoft стартират от днес разпространението на дългоочакваната актуализация. Windows 10 May 2020 Update предлага редица подобрения, сред които Windows Subsystem for Linux 2 и оптимизации на услугата Cortana.

Припомняме ви, че разработчиците и представителите на Windows Insider програмата имат достъп до актуализацията от няколко седмици.

Всички тестове вече са приключили и финалната версия на Windows 10 May 2020 Update до часове ще бъде достъпна за всички собственици на компютри с Windows 10. 

Можете да актуализирате директно от Windows Update секцията в интерфейса на операционната система. Включването на Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2) с вграден Linux kernel ще подобри значително начина, по който работи Linux подсистемата в Windows.

Компанията обещава предоставя периодични ъпдейти за Linux kernel, който също така ще бъде с отворен код, което ще позволи на разработчиците да създадат модифицирани WSL kernel  системи. 

 

 

Другата особеност е, че WSL 2 все още няма да включва поддръжка на GUI приложения за Linux или хардуерно графично ускорение. Все пак Microsoft обещават и двете функционалности в бъдещи актуализации на операционната система, съобщава TheVerge.

Aко използвате услугата Cortana вероятно ще се зарадвате да научите за новите подобрения, които ще ни предложи виртуалния асистент. Компанията е променила много елементи от интерфейса с идеята да улесни комуникацията с Cortana. Вече можете да премахвате иконата от лентата със задачи в Windows 10.

Потребителите разполагат и със свободата да избират дали искат да пишат или говорят, за да да открият информация с Cortana. 

Полезно нововъведение е добавянето на функция за бързо търсене в новата актуализация, която обхваща прогноза за времето, актуални новини, нови филми и др. За да проверите дали ъпдейта вече е достъпен и за вашето устройство трябва да отворите менюто с настройки и да изберете „Update & Security> Windows Update“.

 

Oще от Digital: Microsoft спират поддръжката за 32-битов хардуер в Windows 10