Новият дизайн на Google Maps за Android ще услеснява споделянето на локацията в приложението

Google Maps е подходящо решение за навигация, както в добре познатите ви райони така и за опознаване на атрактивни локации и екзотични кътчета в непознати градове. Платформата предлага разнообразие от функционалности, с които да организирате пътуване, да откриете най-бързия маршрут и да откриете добро заведение или забележителност.

Компанията използва мрежа от алгоритми с изкуствен интелект, с които препоръчва съдържание и се опитва да ни бъде максимално полезна в реално време. Предоставянето на данни за актуалната пътна обстановка и трафика в района, където се намираме е подходящ пример колко важен елемент от ежедневието ни може да бъде Google Maps.

 

Друг много важен елемент от приложението за навигация е опцията за споделяне на локацията в градски и планински условия, която може да ви спести доста време, докато опитвате да се откриете с друг човек, ако сте на непознато място. Споделянето на aктуалните коoрдинати с любимите хора има и много други полезни приложения в Google Maps, които не са ограничени до разпространението на коронавируса.

 

Вляво – стария интерфейс. Вдясно -новата визия на приложението

 

Компанията вече е финализирала тестовете с нов интерфейс за споделяне на локацията мобилната версия на приложението за Android. Основното подобрение в ъпдейта е интеграцията на повече дизайнерски елементи на Material Design, които правят интерфейса по-интуитивен и удобен за използване от потребителите. 

Една от първите промени, които ще забележите е новия „плаващ“ Action бутон, както и повечето детайли, които виждате за съответните обектите на картата. След като получите актуализацията трябва да кликнете на своя аватар и да изберете „Location Sharing“. Лентата за навигация в горната част в традиционния син цвят е заменена с прозрачен панел.

Вече ще виждате опцията „New Share“ вместо досегашния „Get Started“ интерфейса. Актуализиранията бутон се показва върху списъка с контакти и може да бъде разширен вертикално да показва опциите за споделяне на съдържание.

Потребителите ще имат възможност да изберат за какъв период от време да бъдат активни данните за споделянето на локацията. Тези функции са разработени да позволят още по-лесно и удобно да навигираме и се свързваме с приятелите си, независимо къде се намираме.

 

 

Oще от Digital: Google Maps ще ни показва кои заведения доставят храна за вкъщи