Есен е, но не прибирай всичко лятно в гардероба

Есента си тропа на вратата, но топлите дни не са си чак толкова окончателно заминали. Никол Станкулова казва, че лятото свърши, но пак ще има два-три дни, в които да се запотиш, като свиня в градския.

Бързам да се върна към добрия тон и да ти дам няколко съвета за облеклото, преди да си натъпкал летните антарийки в чували с нафталин и да ги запратиш в мазето.

  • Късият панталон и ризата с къси ръкави ще ти потрябват пак със сигурност.

    Един-два петъка ще ти се наложи да идеш на кафе в центъра и някак няма да ти е толкова готино, ако всички са леко облечени, а ти си с палтото.
  • Блузките с дълги ръкави са си универсални за пролет и за есен, стига да са малко по-тъмни, като разцветка. Гледай само да не е някоя дебела материя, защото ще се изпотиш на куче и хората ще те отбягват.
  • Дънките са за зима и за лято. Когато и да сложиш деним все ще ставаш, да знаеш. Някога каубойте са ги носели целогодишно и зимата им е било топло, а лятото хлад. Гледай само да не си точно като каубой, защото е хубаво да переш дрехите чат-пат.
  • Добави и връхна дреха към облеклото, защото сутринта може да е слънчево и приятно, а след обяд да запраска някакъв дъжд, та ще се чудиш какво става. Лекото горнище има уникалната функция да те топли приятно, когато си с него и в същото време да служи, като готин аксесоар, когато ти е в ръката.
  • Слънчевите очила са задължителни. Слънцето вече залязва доста по-рано и по всяка вероятност ще го срещаш често на хоризонта, още преди да е дошло време за централната емисия новини. Точно по тази причина ще имаш нужда от защита за очите си.

Разгледай някои от долните комбинации на летни и есенни дрешки, с които можеш да се пуснеш по улиците на града, без да се притесняваш от хорското мнение или от атмосферните условия.