Zoom купи компанията Keybase, за да подобри сигурността в приложението

Разработчиците на приложението Zoom потвърдиха в изявление, че са придобили Keybase. Това е технологичен стартъп, който специализира в технологията за криптиране. Финансовите параметри на сделката не бяха публикувани официално. Мотивите за придобиването са свързани с проблемите, които възникнаха през последните седмици със Zoom.

Така например вече разбрахме, че над 500 000 хакнати профила в Zoom се продават в интернет. Пропуските в сигурността, обаче не са ограничени до един инцидент и са свързани с пренасочване на разговори през китайски сървъри, както и неоторизирано включване на профили в конферентните обаждания. Всички това принуди разработчиците да обявят 90-дневен план, в който да предложат ефективно решение за справяне с проблемите.

Предстоящият ъпдейт, който ще е наличен като Zoom 5.0 се очаква да възстанови нормалната работа на приложението и да спечели отново доверието на масовия потребител. Именно акцента върху сигурността е мотива, който провокира желанието на Zoom да придобият Keybase и иновативните им технологии за криптиране на информацията по време на разговори.

 

 

Главният изпълнителен директор на приложението за видеоконференция, Ерик Юан изрази задоволство от сделката. В своето изявление шефа на Zoom сподели още, че придобиването ще направи платформата много по-безопасна за потребителите. 

Това е важна стъпка напред в реализирането на голямата цел на Zoom да предоставят на потребителите „най-безопасната платформа за видео комуникация“, която всеки ден свързва милиони хора по цял свят. Сигурността е фактора, който може да направи приложението атрактивен избор за корпоративните потребители.

Първоначално функциите на Keybase ще са достъпни единствено за премиум акаунтите, които ще могат да се възползват от усъвършенствана „End-To-End Encryption“ технология. Засега не знаем дали подобренията скоро ще са налични и за останалите потребители.

Keybase е стартъп, който е основан през 2014г. и през последните месеци генерира инвестиции в размер на $11 млн. Съгласно споразумението ще се превърне в дъщерно дружество на Zoom. Съоснователят на компанията, Макс Крон ще стане главен експерт по сигурността на Zoom, който ще докладва директно на изпълнителния директор, Ерик Юан.

 

Oще от Digital: Как да се включим в Zoom разговор, ако нямаме достъп до мобилното и десктоп приложение

TagsZoom