Huawei вече разработва EMUI 11

Китайският производител разработва собствен потребителски интерфейс, който се казва EMUI. Това е една от най-отличителните софтуерни функции на смартфоните на Huawei oт конкурентните модели. Компанията полага много усилия бързо да ъпдейтва своите устройства и още в края на март разбрахме, че Huawei EMUI 10 вече се използва от над 100 млн. потребители

.

Тази цифра е добро доказателство за ангажимента на китайския гигант да актуализира за кратко време голям брой устройства към новия си софтуер. Смартфоните от серията Huawei P40 са първите, които се възползват от новите функции в EMUI 10.1. Скоро ще започне разпространението на интерфейса до съвместимите смартфони по цял свят, включително и на европейския пазар.

Докато очакваме това да се случи разбираме, че Huawei вече са насочили вниманието си към следващата версия и работят усилено над EMUI 11, съобщава GizmoChina. Информацията е генерирана от кода на Huawei Member Center приложението в AppGallery, в който се съдържа текст, че е „оптимизиран за EMUI 11“.

 

 

Новата версия на потребителския интерфейс ще е базирана на дизайнерските елементи и подобренията, които ни очакват в Android 11. Премиерата се очаква през есента. Все още е твърде рано да коментираме конкретните нови функционалности, които щe предложи EMUI 11 на потребителите.

Тепърва ще разбираме повече за новия интерфейс на Huawei, който ще бъде дълбоко интегриран към дигиталните услуги HMS. Все пак Android 11 ще се фокусира предимно върху поверителността на личните данни, оптимизацията на известията, по-дългия живот на батерията.

Можем да очакваме подобни приоритети да намерят място и в EMUI 11. Китайският производител планира да проведе потребителска конференция на 2 юли в Сучжоу, Китай. Това е подходяща възможност да разберем повече за плановете им с новия интерфейс и дори да видим как ще изглежда EMUI 11.

Първите устройства, които ще работят с този софтуер ще бъдат представителите на серията Huawei Mate 40. След това ще започнат ъпдейтите към настоящите смартфони на Huawei, които са съвместими с EMUI 11.

 

Oще от Digital: Ето кои смартфони ще получат EMUI 11 и Маgic UI 4