YouTube стартира онлайн филмов фестивал на 29 май

Възможностите за забавление по време на социална изолация могат да включват игри, гледане на филми и телевизионни шоута, както и работа с любимите приложения за смартфони. Със сигурност има доста начини, с които да убиете време и да се справите със скуката в домовете си. Постоянното правене на едно и също нещо, обаче само по себе си може да го направи досадно, особено след няколко дни, седмици или повече от месец.

Google искат да ни предложат нещо различно и атрактивно, с което да ни гарантират още дълги часове забавление в интелигентните домове.

За целта ще използват най-популярната видео услуга в интернет. Идеята е YouTube да се превърнат във виртуален домакин на онлайн филмов фестивал. Името на събитието ще бъде We Are One: A Global Film Festival.

Виртуалният фестивал ще се проведе между 29 и 7 юни, като в продължение на десет дни ще ни осигурява безплатен достъп до много интересна селекция от продукции. Повечето от тях са ленти, които все още не са представени за масовия зрител и не се прожектират в киносалоните.

 

 

Любителите на киното с радост ще научат, че We Are One: A Global Film Festival ще предложи ексклузивно съдържание от над 20 от най-известните фестивали. Сред тях личат имената на The Berlin International Film Festival, Cannes Film Festival, Sundance Film Festival, Toronto International Film Festival, Tokyo International Film Festival, Tribeca Film Festival, Jerusalem Film Festival и Venice Film Festival.

Организаторите на всеки от тях ще предоставят безплатен достъп на потребителите до пълнометражни и късометражни продукции, комедии, мюзикъли, документални филми и др. Конкретната програма все още не е известена, но ще бъде оповестена официално в следващите седмици. Можете да проверите актуалния афиш в страницата на фестивала в YouTube.

Самото име We Are One: A Global Film Festival не е избрано случайно, тъй като иска да акцентира на възможността всички заедно вкъщи да се насладим на подбраната селекция от кино продукции на някои от най-популярните фестивали за кино в световен мащаб. Ако не успеете да отидете на кино можете да се наслаждавате на продукциите от своя дом.