Аpple разработват пръстен, който може да контролира други смарт джаджи

Аpple Watch вече се утвърди като един от най-успешните продукти в богатото портфолио на компанията.

Компанията е лидер в този сегмент и не крие амбициозните си планове да става все по-влиятелна сред преносимите джаджи. Дизайнерите на Apple експериментират с разнообразие от смарт продукти, включително и умен пръстен.

Формата му е квадратна и наподобява дисплея на Apple Watch.

Потребителите ще могат да навигират работата му с поддръжката за жестови команди, но също и да управляват други мобилни устройства.

Данните за Apple Ring са от документи свързани с регистрацията на патент пред Служба за патенти и търговски марки в САЩ, информира AppleInsider.

От компанията искат да използва, за да ни предложат много по-интуитивен начин да управляваме другите си джаджи, като единствено го позиционираме към тях в пространството.

Така например, ако свържете Apple Ring към Apple TV устройство ще бихте могли да извършвате различни действия, като смяна на канала, регулиране на звука с едно кликване и насочване на пръстена към телевизора.

 

 

Функциите на пръстена не са ограничени единствено до управляване на Apple Watch или други смарт джаджи, чрез жестови команди.

Самият патент описва устройство, което също така използва тъчскрийн функционалност и физически модул, с който ефективно да взаимодейства с умните джаджи в домовете ни.

Командите на потребителите ще се синхронизират с технологията Near-Field Communication (NFC), която вече се използва за мобилни плащания с Apple Pay.

Едно от практичните приложения на Apple Ring може да го превърне във „втори екран“ за работа с Apple Watch и приложения като Walkie Talkie.

Използването на пръстен е подходящо решение, когато се разхождате или спортувате навън. Няколко кликвания и докосвания са нужни да стартирате плейлист в Spotify или да приемете обаждане.

Ако добавим интеграцията към Siri определено идеята за пръстен може да го превърне в интелигентен хъб за навигация на другите смарт уреди, с които разполагаме в домовете си.

Остава да видим колко време ще трябва на Apple да ускорят навлизането на технологията на пазара.

 

Oще от Digital: Apple,Google и Amazon разработват отворен стандарт за смарт джаджите в домовете

TagsАpple