Най-интересните теми в digital.bg от 13 април

Какви ще са ползите от новата технология на Google и Apple, която има за цел да забави разпространението на COVID-19. Apple и Google вече представиха съвместната платформа за проследяване на дистрибуцията на коронавирус между потребителите. Двете компании позволяват смартфоните с Android и iPhone да се превърнат в дигитални тракери за мониторинг на разпространението на COVID-19.

Това е възможно с метод известен като „Contact Tracing“, който локализира позицията ви в пространството спрямо други устройства.

Данните се генерират директно от смартфоните на интерактивна карта, която показва близостта на потребителите с околните хора и се споделят със здравните институции и правителствените агенции.

 

Споделянето на екрана на мобилното устройство е подходящо не само за забавление, но също и за отстраняване на различни технически проблеми.

Тази функционалност е вероятно най-удобния начин за тази цел и премахва нуждата от инсталиране на въшни приложения.

Skype също предлага подобна възможност на потребителите. Настройването на функцията за споделяне на екрана в приложението от Android или iPhone изисква самоя няколко кликвания. Как да споделим екрана на смартфон с Android и iPhone oт Skype

 

През 2011 година, тогавашният вицепрезидент на Cisco по инженерство, Ерик Юан, се опитал да убеди своите колеги, че компанията спешно трябва да подобри WebEx – услуга за уеб-конференции на Cisco. Но тогавашната стратегията на компанията не включвала подобряване на съществуващите продукти и съответно тази идея не била приета.

Юан се почувставал неразбран и решил да направи това, което всеки уверен предприемач би направил – стартирал своя собствена компания, която нарекъл Zoom.Вижте историята на Zoom.

 

Геймърският смартфон Lenovo Legion ще поддържа 90W бързо зареждане.  Геймърските смартфони са специфична пазарна ниша, която предизвиква все по-голям интерес към производителите. Lenovo също планират да станат част от този сегмент с премиерата на смартфон с бранда Legion. Премиерата се очаква в следващите месеци.

Първото устройство на компанията  ще предложи уникален дизайн и мощен хардуер, които ще му помогнат да се конкурира с другите популярни модели за геймъри. Сега разбираме за още една от иновациите, които ни очакват в Lenovo Legion. Китайският производител потвърди, че смартфона ще предложи най-добрата система за бързо зареждане в мобилната индустрия.

 

Първоначалната идея на Revolut е да се утвърди като алтернативно на конвенционалните методи за банкиране. Само за няколко години, обаче платформата демонстрира впечатляващо израстване и днес предлага много повече възможности за управляват финансите си. Клиентите на Revolut могат да използват приложението като мобилен портфейл, но също така да получат физическа карта с логото на този бранд. Най-голямото предимство на услугата е, че премахва всички такси нужни за активиране или закриване на сметка, което важи и за месечната поддръжка. Как да получаваме плащания онлайн с Revolut

 

Само преди дни ви информирахме за новия дизайнерски език на LG. Toва представлява поредният опит на компанията да разшири влиянието си в пазара на смартфони. Конкуренцията в мобилната индустрия е причината LG да търси различни начини, с които да привлече вниманието на потребителите.

Новата стратегия на компанията е свързана с изцяло различен дизайнерски език, който е вдъхновен от органичните процеси в природата и включват т.нар. „Raindrop“ камера модул в задната част. LG Velvet ще бъде първият смартфон с новия дизайнерски език на компанията

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.