Новите бизнес лаптопи HP ProBook 445 G7 и ProBook 455 G7 имат AMD Ryzen 4000 процесори и са подходящи за работа от вкъщи

Покрай изолацията заради световната пандемия с COVID-19, огромно количество хора започнаха да работят от домовете си на принципа „хоум офис“. При него всичко се извършва онлайн и реално работата на такива работници не спира и за момент. 

 

 

За целите на виртуалното домашно работно място обаче е нужен компютър, а голяма част от споменатият тип хора са работили на настолни десктоп машини в офисите, които сега са затворени заради коронавирус. 

Това налага спешното закупуване на лаптопи от работодателите им, в случай че вече не са осигурили такива.

По тази причина в момента един от най-активните технологични сегменти е именно този на преносимите компютри, който включва лаптопи, ноутбуци, ултрабуци, работни станции и геймърски компютри. 

Продажбите вървят с пълна сила, но в един момент наличните количества започват да се изчерпват. Това е ясно и на HP, които в крак със световните тенденции и нужди на бизнеса, представиха два нови модела лаптопи, подходящи за хората работещи от дома си. 

 

 

Лаптопите се казват HP ProBook 445 G7 и HP ProBook 455 G7, като и двата разполагат с всичко необходимо, за да задоволят нуждите дори на по-взискателните бизнес потребители. Като цяло това е нещо типично за ProBook серията на бранда, която често присъства във видео ревютата на Digital.bg. 

Сред ключовите характеристики на новите два модела, които в скоро време ще ви представим подробно са мощен хардуер, в основата на който стои мобилната серия процесори AMD Ryzen 4000, които според нуждите на потребителите, могат да бъдат конфигурирани с четири, шест или осем ядра. 

 

 

Новите представители на ProBook серията могат да се похвалят още, че притежават  дисплеи с високо качество, максимално функционална периферия и батерии с дълъг живот . Освен това, те имат и бързи HP Fast Charge зарядни, с които за само 30 минути, батерията се зарежда от 0 до 50%.

Ще ви припомним, че компанията HP е сред най-активните в високо технологичният сектор в борбата с COVID-19.

Освен дарения и активна работа по обезпечаване пълноценната работа на бизнеса, HP използва и възможностите на своите 3D принтери, за принтира различно медицинско оборудване, което е нужно на медиците, борещи се със заразата на първа линия.