Най-интересните теми в digital.bg от 7 април

Google разкри как се променят навиците на потребителите по време на COVID-19 в България. Google вече помагат активно в борбата с разпространението на коронавируса и сега публикуваха интересен доклад, който се казва Community Mobility Maps. Както името подсказва в него се съдържат данни за това как се придвижваме в ситуация на социална изолация. Самите данни са генерирани директно от смартфоните на потребителите и са публично достъпни, за да помогнат на властите с по-специфични данни за поведението на потребителите в цял свят.

Направена е съпоставка о информацията от последните данни със същите данни през предходните седмици, за да се придобие по-добра представа за разликите в активността на хората по цял свят.

 

Разработвaт смартфон със 192MP камера. Камерите са един от най-важните компоненти на мобилните устройства и са обект на невероятни иновации. Всеки производител използва собствени алгоритми с изкуствен интелект и системи за автофокус, с който извлича максимума от своите сензори. Намирането на правилният баланс между хардуер и софтуер продължава да е изпитане за доста компании. Все пак конкуренцията между популярните брандове на Android ни предлагат много опции за избор на смартфони с три камери, които са позиционирани в средния или ниския ценови клас. Доста интересни иновации в камерите ни очакват и през 2020г.

 

Microsoft твърдят, че приложението Teams е по-добро за видео конферентни разговори от Zoom. В последната седмица повечето хора в технологичната индустрия обсъждаха проблемите с поверителността и сигурността около приложението за видеоконференции Zoom. Поради тези проблеми някои райони в САЩ започнаха да забраняват използването на приложението в учебната им система. Може би най-добрата алтернатива на Zoom е Microsoft Teams. От технологичната компания направиха публикация в блога си като подчертаха техния подход към поверителност и сигурност в приложението си.

 

Facebook може да бъде много полезен инструмент когато искате да поддържате връзка с приятелите и семейството си. Много хора обаче, след време започват да се отегчават от постоянните реклами, безкрайните покани за игра както и от постовете на някои свои приятели. Ако сте установили, че Facebook вече не е полезен или интересен за вас, може лесно да изтриете завинаги профила си. Разбира се, това е малко крайна мярка и ако тя не е за вас, а искате само да получите кратка почивка от Facebook, можете само временно да деактивирате профила си. Как да изтрием Facebook профила си

 

Изборът на принтер не е лесна задача, тъй като на пазара има разнообразие от модели със сходни характеристики. Търговските вериги също използват собствени маркетингови трикове, за да ви подтикнат към покупката на определено устройство. За да сте сигурни, че правите най-добрия избор по-добре отделете малко време да направите собствено проучване.  Има няколко важни фактора, на които да обърнете внимание преди да отделите средства за ново устройство. Разбира се цената е най-важна, но и допълнителната поддръжка може да има значение, когато пресмятате крайните разходи. Както и при покупката на други мобилни устройства най-добре е да ориентирате принтера към своите лични нужди. и съобразно бюджета си. 6 полезни съвета когато избирате принтер за вкъщи

 

Samsung прогнозират $44.9 млрд. приходи за първото тримесечие на 2020г. Samsung е една от най-влиятелните технологични компании, която има силно присъствие във всеки един пазарен сегмент. Корейският производител произвежда разнообразие от продукти и хардуерни решения, сред които памет модули, процесори, дисплеи и др. Много от най-големите конкуренти на компанията, сред които Apple доставят компоненти от Samsung и това е допълнителен източник на приходи за корейския гигант. Само преди няколко седмици видяхме премиерата на флагманите от серията Samsung Galaxy S20, които се очертават като едни от най-търсените смартфони в мобилната индустрия през 2020г.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.