iPhone 12 Pro 5G ще има тройна задна камера и LiDAR скенер

Apple също са засегнати от хаоса предизвикан от разпространението на коронавируса. Компанията е затруднена в набавянето на достатъчно хардуерни компоненти. Ако ситуацията се запази е възможно премиерата на iPhone 12 може да се забави с два месеца, заради пандемията от COVID-19. Все пак компанията се надява да не се стигне до този вариант и да успеят да произведат необходимото количество на смартфоните навреме за представянето им през есента.

Стратегията на Apple също така обикновено е свързана със запазването на един камера дизайн в две поредни поколения на iPhone.

 

В интернет изтекоха нови данни, които разкриват, че 2020г. ще бъде изключение, тъй като ни очаква интересна промяна в iPhone 12. Припомняме ви, че iPhone 11 дебютира в края на миналата година и е оборудван с три задни камери. Най-скъпият модел от тазгодишната серия ще се казва iPhone 12 Pro и ще предложи още един четвърти сензор в задния корпус. Скици на устройството разкриват, че основната камера и телефото обектива запазват същите позиции, но вече са с по-големи размери. Успоредно с това Ultra-Wide обектива вече ще бъде позициониран в горния десен ъгъл.

 

 

Резолюцията все още не е известна, но вероятно широкоъгълния обектив на смартфона ще поддържа „Night Mode“ режима, както и „Sensor-Shift“ система на стабилизация на изображенията. Решението на Apple да променят подредбата на камера модулите на гърба не е случайна и е провокирано от добавянето на нов компонент. Това ще бъде LiDAR скенер, съобщава PhoneArena. Припомняме ви, че iPad Pro (2020) бе първият продукт на компанията, който разполага с такъв сензор. Според данните LiDAR сензора на iPhone 12 Pro ще бъде по-голям като размери и респективно по-мощен.

 

Интеграцията на подобен модул ще подобри AR възможностите на iPhone 12 Pro. Данните от сензора ще са подходящи за правене на по-добри снимки с Portrait режима, тъй като се гарантирано, че размазването на фона е възможно най-прецизно. Разработчиците се очаква да проявят голям интерес към LiDAR скенера и да оптимизират тази функционалност за своите приложения. За да осигурят достатъчно пространство от Apple ще променят позицията на микрофона и LED светкавицата, които вече ще бъдат в централната част на камера модула на iPhone 12 Pro.

 

 

Oще от Digital: Apple A14 Bionic процесорът на iPhone 12 е по-бърз от Snapdragon 865 и A12X Bionic

Tags5G