Най-нестандартните спортни екипи в света

Спортът освен, че е интересен за игра, е интересен и за гледане. Как обаче спортистите да привлекат повече фенове и повече публика? Много просто, по дрехите. Вижте най-нестандартните спортни екипи в света, които предизвикаха много смях и радости сред публиката.

„Голите“ колумбийски колоездачки

колумбийски-велосипедистки-1024x576

Рекламен дизайнерски трик или чиста вулгарност? Със сигурност колумбийските колоездачки, облечени в червено, жълто и телесен цвят в областта на пъпа и бедрата, предизвикаха много обществени дискусии.

Някои приветстваха еротичната идея, други я определелиха като скандална пошлост. Олимпийската шампионка от 2008 г. Никол Кук заяви, че подобна екипировка превръща велоспорта в майтап, но си е факт, че никога преди по света не се е говорило толкова за женското колоездене. Явно голият дизайн е постигнал целта си.

 Националният на Норвегия по кърлинг

норвежкият-национален-отбор-по-кърлинг

Тези спортисти предизвикаха истинска истерия с клоунските си одежди по време на олимпиади, а фейсбук групата им тотално разбива по лайкове всички останали кърлинг формациии. Идеята да се появят с такиви екипи дошла случайно. Няколко седмици преди предолимпийска подготовка доставчикът се объркал и доставил грешни униформи. Тогава един от спортистите потърсил в нета някакви други екипи и открил открил панталони за голф в червено, бяло и синьо на карирани шарки. Поръчал няколко бройки, но първоначално съотборниците му не приели добре идеята да излизат на леда в стил тип цирк „Балкански“. Сега обаче твърдят,   че екипировката им дори помага за по-добри резултати, защото усмивките около тях свалят напрежението. С подобен чифт панталони се сдоби даже и норвежкия крал Харалд V.

 Френският ръгби клуб „Стад Франс“

ръгбист

Екипите за гостуване от 2010 г. на този гламурен клуб са издържани в традиционните за отбора тъмносиньо и розово. Проблемът е, че тези цветове изобщо не подхождат на коравите беззъби мъжаги. Само можем да си представим какви закачки се раждат в главите на противниковите фенове.   И въпреки че ръгбистите изглеждат нелепо и отпред, и отзад, „Стад Франс“ продължава да бъде един от водещите френски спортни клубове.

 Коне в клинове

смешни-коне

В този интересен случай, модата не е на подиума, а на терена. Необичайни костюми за коне, участващи на Олимпиадата през 2012 г., са изработени от австралийски дизайнери. Според тях екипите помагат за по-бързото възстановяване на конете след изтощителните тренировки, намалява напрежението в болката и мускулите, намалява тресенето при движение. Екипите са на разположение в три цвята: розово, синьо и сиво и са оборудвани със съответните отверстия, за да може конят да си върши естествените потребности.

 „Ла Хойя Лорка“

футболни-екипи

От екипите на тези испански футболисти човек може да получи мигрена. Не е сериозно да си спортист с амбиции и да носиш облекло, което прилича на консерва с грах. Този отбор е кошмара на футболните оператори, защото на камера, екипите дразнят очите още повече.