Аpple потвърди, че е подходящо да почистите iPhone с дезинфекциращи кърпички

Компанията най-накрая успокои своите потребители, като разкри, че е безопасно да използвате дезинфекциращи продукти за почистване на iPhone. От Apple също така допълниха, че е подходящо да заложите дори на кърпички, които съдържат 70% изопропилов алкохол. Така бихте могли да почистите дисплея и външните компоненти, както и клавиатурата на лаптопите MacBook. Kомпанията съветва да бъдете много внимателни, както и да не използвате в никакъв случай белина.

 

Потребителите е много важно да не допускат навлизането на влага във вътрешността, портовете и конекторите на iPhone, както и да не ги поставят в никакви почистващи препарати. Аpple съветват да не прилагате дезинфекциращи препарати върху плат или кожени повърхности, тъй като е възможно да ги увредите, съобщава mspoweruser. Ако сте решили да почистите смартфона също така е препоръчително преди това да го изключите, за да си спестите неочаквани проблеми.

 

Имайте предвид, че някои кърпи и тъкани е възможно да надраскат дисплея на устройствата. Самият екран на iPhone е допълнен от олеофобно покритие, чиято цялост може да се наруши при някои абразивни материали. Досега Apple не препоръчваха да използваме широкоразпространени дезинфекциращи продукти, за да почистим джаджите им. Разпространението на коронавируса и други подобни вируси изглежда са накарали компанията да променят мнението си и да улеснят своите потребители по цял свят.

 

TagsАpple