AMD ще използват различни системи за охлаждане в новите видео карти Radeon

AMD обмислят стратегическа промяна, която ще обхване системите за охлаждане във RDNA 2-базираните им видео карти. Представителите на серията ще заменят настоящите вентилатори с ново поколение аксиални вентилатори, които се използват и от NVIDIA. Подобни решения се използват масово от GeForce RTX, GeForce GTX архитектурите с технологията Turing. Основното предимство на настоящите охладители на AMD е, че изхвърлят горещия въздух навън извън кутията, тъй като изпускателният отвор е разположен в слота за разширение.

 

В същото време, обаче тези предложения не могат да охладят толкова добре системата, както много по-силните аксиално-вентилаторни решения. Именно това е причината AMD да искат да въведaт промяната във видео картите от новата си платформа. Досега компанията се противопоставяше на концепцията да преминат към същия охладител, който хардуерните им партньори използват в собствените си персонализирани дизайни. Съществуват някои изключения, но скоро AMD ще променят изцяло стратегията си на световния пазар, съобщава TechRadar.

 

АMD Radeon VII (Vega) е един от последните продукти на компанията, който може да се намери на пазара и използва троен аксиален вентилатор за охлаждане. Можете да откриете и някои от по-старите модели на AMD да предлагат тази функционалност. Сред тях са AMD RX 500 (Navi) и 500/400 (Polaris). Най-вероятно следващите представители на серията Radeon ще предложат по два подобни модула. Данните бяха потвърдени от рекламни материали на AMD по време на последния Financial Analyst Day разговор със своите акционери.

 

Oще от Digital: AMD потвърдиха, че работят над 7nm видео карти Navi и Ryzen процесори за лаптопи

TagsAMD