Човекът задържал дъха си 22 минути, дава съвети как да дишаме по-добре

22 минути-  това е времето, за което гледате любимия си сериал, сменяте маслото на колата си или ви доставят пица. За Стиг Северинсън, доктор, основател на науката за дишането (изучава дихателните пътища и дробовете) и шампион по свободно гмуркане, това е времето в което той е успял да задържи дъха си. Така поставя световен рекорд за най-дълго време без дишане. Вижте какво казва той и как е успял да задържи дъха си толкова дълго време.

„Да се научиш да задържаш дъха си за дълго време може значително да подобри ума и тялото. Въздухът е нашето гориво. Средно около 30 000 пъти си взимаме дъх на ден. Спортистите взимат по-малко защото тренират. Когато не спортувате, не сте свикнали на упражнения, а те са доста полезни, ако искате да живеете пълноценно.“

„Ако не тренирате с годините ще се чувствате по-зле и по-зле. Затова ще ви дам полезни съвети за няколко лесни упражнения.

Задържайте дъха си по няколко секунди на ден!

Задържането на дъха по-малко на ден, отваря дробовете ви и ви прави физически по-силни. Така започнах в началото. Това ми помогна да контролирам тялото си. Много е важно в тази ситуация, да бъдете отпуснати и спокойни. Това ще ви помогне да овладеете тялото си.

Релаксация, спокойствие и слушане на сърцето!

Ритъмът на сърцето ви помага да отброявате времето. Не засичайте секунди или минути, слушайте сърцето си. Когато започнах да задържам дъха си, чувах около 24-25 удара на сърцето. Това ми беше достатъчно за един ден.

Дишайте през носа!

Когато вдишвате през носа, имате чувството, че въздуха минава през цялото ви тяло. Чувствате се като балон, пълен с въздух. Това дишане създава илюзията пред мозъка, че сте взели повече въздух. Проста причина е, че носната кухина е по-тясна от устата, и за да си набавите нужното количество въздух, трябва да вдишвате по-дълго. Така мозъка си мисли, че сте вдишали повече, но не сте.

Другата причина поради която, трябва да вдишвате през носа, е че там се съдържа бактерия, която ви помага да се отворят дробовете.

Така ще поемете по дълбок въздух. Колкото повече вдишвате толкова повече успокоявате тялото си. Всички спортисти и хора занимаващи се с медитация, ползват носа си – за дишане. Точният пример е „като балон“, когато е пълен с въздух, той лети, спокойно се рее из облаците.“