Вечеря за двама, моля

Е, приятелю, изживя ли своя летен любовен романс? Изчукал си куп рускини и полякини на морето? Не се брои! Защо ли? Защото не им помниш и имената, да не говорим за нещо повече. Този уикенд е време да се върнеш към корените си и да поканиш някоя дама на романтична вечеря.

Фактът, че джентълмените сме на изчезване не говори добре за прословутия български любовник, за който всички са говорели преди 30-тина години. Време е да се вземеш в ръце и да преосмислиш плана за първата си среща, като си припомниш АБВ-то на романтиката.

Съвет № 1: Спри да използваш израза: „Кога ще идем на кафе?“ Това е станало толкова банално, че по-добре ѝ кажи, че искаш да правите секс, отколкото да я загалфикваш в сценария от осми клас. Това и „Хайде у нас, да гледаме филм“ трябва да си остане в късния пубертет, където им е мястото.

Съвет №2: Изненадай я, като я поканиш на вечеря. Младите жени не са свикнали да ходят по ресторанти. Виж, клубовете ги познават по-добре, но ресторантите са ги виждали най-вече, когато ги канят на сватба или си търсят работа, като сервитьорки. Успееш ли да я изненадаш с покана за петък с излизане преди още слънцето да е залязло, 100% ще я заинтригуваш и ще иска да види дали всичко е както по филмите.

Съвет №3: Никога не ходи в заведение за бързо хранене! Под ресторант се има в предвид изискано място, в което не си на самообслужване и сервитьорът ти отваря бутилката вино пред теб, за да налее първата чаша и на двама ви. Избери някое местенце с тиха музика и добра кухня, като за целта е добре да си отишъл един-два пъти и да се увериш, че това е добро място за целта.

Съвет №4: Позволи си своеволието да поръчаш по нещо предварително. Достатъчно е да знаеш дали девойката обича бяло или червено вино. Тя ще се трогне от факта, че още със сядането ви се носи бутилка, което говори, че те познават и ти имат уважение в заведението.

Съвет №5: В никакъв случай не преяждай! След салатата и основното ястие е достатъчно да поръчаш по една мелба, която не е задължително да обереш до последната капка. Не би искал да се оригнеш още на първата среща, нали?

Съвет №6: Първата сметка е изцяло твоя отговорност. Да, знам, че жените много мразят да им се плащат сметките. Говоря за онези, стойностните, които имат висока самооценка. И все пак ти си длъжен да поемеш разходите по първата вечеря. Такъв е просто кодът на кавалера и освен, че винаги отваря вратите пред дамата, той трябва и да покаже, че за него парите са просто средство за доставяне на удоволствие. Ако продължи да упорства, предложи ѝ да плати таксито и ще видиш как ще склони. Само гледай хапванката да е минала от теб.

Съвет №7: Не очаквай да правиш секс още първата вечер. Джентълмените си имаме код, но и дамите разполагат със свои неписани правила. Тя е длъжна да издържи поне 3 срещи, преди да ти позволи да продължите целувката за лека нощ в спалнята ѝ. И все пак не бива да оставяш нещата на шанса, като умният мъж винаги си носи презерватив в един от тайните джобове на сакото.

Финален съвет №8: Слушай повече и говори по-малко. Не познавам жена, която да мрази да говори за себе си. Задавай въпроси. Задълбавай в темите, които подхващате. Накарай я да се почувства сигурна в твоята компания и тя ще ти разкрие душата си. Успееш ли да се докоснеш до нея, тогава, друже, си си гарантирал един истински любовен романс.

А всичко това започва с една проста покана за вечеря и телефонно обаждане с думите: „Вечеря за двама, моля!“