Мъжка-дамска чанта

Момци, ако сте решили да носите чанта, най-добре си вземете достатъчно широка, че да можете да си сложите освен телефона и документите вътре и тампоните, заедно с хапчетата за менструални болки.

Опитвам се от няколко дни да се сетя за най-гадния популярен мъжки аксесоар и достигнах до решението, че това е мъжката-дамска чанта.

Онези, които носят такива, се оправдават, че имали прекалено много неща за носене и точно за това имали нужда от нещо по-голямо от собствените им джобове.

Какво пък толкова носиш в тази чанта, бе брат?! И се започва – телефон, ключове, документи, пари, салфетки, тефтер, химикалка, слънчеви очила, очила за четене, таблет, книга, огледало, гримове, епилатор… Е, добре де, последните 2-3 си ги измислих, но би било логично и те да са там.

Факт е, че останалите глупости също са вътре. А джобовете за какво ли служат? Сигурно там си носиш мъжките атрибути, за да не ти развалят визията на панталоните.

Мъжът има право да носи единствено две неща, които се доближават до чантичката, но не са със същия статут – куфар и чанта за пари. Куфар се носи, когато искаш да запазиш непокътнати ценни документи, таблет, да си носиш зарядното за телефона, тъй като се очаква да го използваш прекомерно и не се знае дали ще се прибереш до вкъщи. Чантата за пари пък е привилегия на онези, които вадят ежедневно толкова много в брой, че да не се събират на една пачка в джоба, но в същото време не си заслужава да се инвестира в инкасо. И това е!

Другите чанти са от типа на сака, найлонката, раницата с лаптопа или мешката за излета в планината. Оказва се все пак, че имаш толкова голям избор от различни аксесоари за съхранение на важни ежедневни неща, а ти си се спрял на най-гейския от всички?! Не те разбирам, честно!

Оставям те сега, че сигурно имаш част при маникюристката, а вечерта вместо да гледаш мачовете, ще ходиш в някое кафене с приятелки. Но, не! Какво е това? Изненада! И там ще излъчват мачовете, но на теб сигурно няма да ти пречи, тъй като ще си изкараш таблета от чантичката и ще си правите селфита за Instagram с куклите. Нека Бог се смили над душата ти!