Колко калории изгаряме по време на секс

Колегите от Details са получи въпрос от свой читател, в който човекът пита, а те му отговарят. Вижте какво са споделили с него.

Въпросът: След чукане винаги съм потен и изтощен. Но що за тренировка си правя, когато съм в спалнята?

Експертът: Повечето мъже се смятат за несравними любовници и никога не допускат, че може и да са оставили жена или две незадоволени.

Не е изненадващо и че повечето пичове си мислят, че правят страшна тренировка с изгаряне на калории. Едва ли не маратон, в който надбягват Тъг Мъдър.

Details: Всичко е по-скоро, като лека разходка зад ъгъла.

Скорошно проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, оспориха вярването, че сексът изгаря по 300 калории. Според опитите на Университета Алабама в Бирмингал един мъж с тегло 70кг е способен да изгори около 21 калории по време на сношение. Това прави по едва 3.5 калории на минута.

Въпреки че сме оптимисти, смятам че и това е относително. Тези 21 калории зависят от две неща – интензитета и продължителността на акта. Проучването е сравнено с разходка на човека със скорост 4км/в в продължение на 6 минути. Толкова е и средното времетраене на секса.

Други проучвания пък достигат до заключението, че по-младите мъже се далеч по-агресивни в действията си, а и по-издръжливи. Това означава, че младоците издържащи над 24 минути са в състояние да изгорят 101 калории. И това без любовната игра.

Съветът на специалистите е, че, ако все пак искате да слабеете със секс, трябва да сте малко по-екстремни в опитите си. Сменяйте често позите, наблягайте на такива, които изискват повече физическа сила и се старайте повечето неща да се случват извън леглото.

И все пак най-добре е да си разделяте правилно нещата – секс в спалнята и тренировки във фитнеса. Това ще доведе до по-добри резултати в двете занимания.