Най-бързата жена в света измами смъртта

Имаш ли някаква идея коя е Беки Елис ? Не ?! Не се притеснявай! Много хора нямат представа коя е, но тя няма и претенции за това.

Беки е специалист в IT сферата – доста успешен при това.  Нейното хоби са високите скорости на две гуми. От както се помни кара мотор и се стреми да се движи по-бързо и по-бързо.

1

До тук нищо специално. Не е първата жена, която си пада по високи скорости, няма да бъде и последната. Обаче, не всички любителки на скоростите са поставяли рекорд, нали ? Е, Беки Елис успя да си спечели прозвището „най-бързата жена в света“. Тя е на 46 години и кара с 254 mph, което ще рече 408 км/ч на две гуми. Не е зле, нали?

По време на поставянето на този рекорд се случва нещо, от което всеки пилот се страхува. Ако си гледал филма с Антани Хопкинс „The World’s Fastest Indian“ ще се сетиш, че при такава скорост моторът става доста нестабилен. Беки пада от мотора си със скорост 220 км/ч, но за щастие на всички тя се отървава само с наранен глезен и 8 часа в болница.

Днес Беки Елис разказва с усмивка инцидентът, който едва не отнема живота й, и само късметът и позволява да се върне при мъжа и двете й деца, които, между другото, наблюдават зрелищното падане на пистата.